Finasteride משמש לטיפול בסימפטומים של היפרפלזיה שפירה של הערמונית (BPH) אצל גברים עם ערמונית מוגדלת. Finasteride מונע את המרת הטסטוסטרון לדיהידרוטסטוסטרון (DHT) בגוף.
פרופסיה
היא תרופת מרשם המשמשת לטיפול בהתקרחות גברית והתקרחות אנדרוגנטית. זוהי תרופת המרשם היחידה בעל פה שאושרה למטרה זו על ידי מינהל המזון והתרופות האמריקני. פרופסיה מונעת את המרת הטסטוסטרון לדיהידרוטסטוסטרון (DHT) בגוף.
רוב הגברים המבוגרים בארצות הברית סובלים מנשירת שיער ומינהל המזון והתרופות אישר שתי אפשרויות טיפול תרופתיות
פרופסיה (פינסטריד) ורוגאין (מינוקסידיל). אלו הן תרופות המרשם היחידות בעל פה שאושרו לטיפול בנשירת שיער אצל גברים.
למידע מורחב אודות אלופירסט לאחר קיסרי ניתן להעיף מבט ב- artmedicalcenter.co.il
רק שני טיפולים תרופתיים
פרופסיה (פינסטריד) ורוגאין (מינוקסידיל), פותחו למחלות אחרות. החומר הפעיל ברוגאין פותח במקור לטיפול ביתר לחץ דם ומשמש גם לטיפול בסימפטומים של ערמונית מוגדלת (היפרפלזיה שפירה של הערמונית או BPH) במוצרים המשווקים ב- Proscar. רוגיין הפכה לזמינה לנשים בשנת 1991 והחלה להימכר ללא מרשם לגברים בשנת 1998.
למרות ששתי התרופות אושרו למטרות שונות
החליט מרק להקצות אותן מחדש לפתח תרופת נשירת שיער ראשונה בטבליה. טופס. ניסויים קליניים אחרים קבעו את המינון, ובשנת 1997 אישר ה- FDA מנה של 1 מ"ג לטיפול בנשירת שיער אצל גברים, ורוגיין נולד. רוגאין הפכה לתרופה הראשונה מסוגה לטיפול בהתקרחות אנדרוגנית והיא פופולרית עד היום.
לאחר 12 חודשים
58% מהגברים בפלצבו סבלו מנשירת שיער נוספת (שהוגדרה כירידה במספר השיער בהשוואה לבסיס) לעומת 14% מהגברים שטופלו בפרופסיה. בגיל שנתיים, 66% מהגברים שטופלו בפרופסיה הראו עלייה בצמיחת השיער בהשוואה ל -7% מהגברים שטופלו בפלצבו. השינוי מטיפול בפרופסיה לפלסבו (n = 48) בסוף 12 החודשים הראשונים הוביל למהפך ועלייה במספר השיער לאחר 12 חודשים ו -24 חודשים (ראה איור 1).
בגיל 5 שנים
48% מהגברים שטופלו בפרופסיה הראו עלייה בצמיחת השיער, כאשר 42% לא הראו שינוי וללא התקדמות גלויה נוספת של נשירת שיער מהבסיס ו -10% שיער מאבד לעומת קו הבסיס. לשם השוואה, 6% מהגברים שטופלו בפלצבו לא הראו צמיחת שיער מוגברת בשיעור של 19%, ושיעור של 75% סבל מנשירת שיער לעומת הבסיס.
אירוויג מצא כי שיעורים אלה היו חיוביים בהשוואה למחקרים אחרים על דיכאון בקרב גברים עם בעיות מיניות
עם 3,200 משתמשים, 2 926 דיווחו על תופעות לוואי נפשיות (המוגדרות כמקרים של דיכאון או חרדה) בשימוש בטיפול בפינסטריד (פרופסיה) שדווח על ידי Quoc Dien Trinh, MD, מבית החולים בריגהאם ונשים בבוסטון ועמיתיו. סיכוי גבוה יותר מפי ארבעה לסבול מדיכאון וחרדה לאחר נטילת התרופה ממה שדווח בעבר, עם יחס סיכויים (OR) של 4.33 (95% CI 4.17-4.49), הם כתבו ב- JAMA Dermatology.
חולים עם דיכאון חדש או מחמיר צריכים להפסיק להשתמש בפינסטריד באופן מיידי וליצור קשר עם הרופא או הפסיכולוג שלהם
ישנם דיווחים על עלייה קלה בסיכון מ- 18% מהמינון של 5 מ"ג / פינסטריד ל -10% מהפלצבו לסרטן ערמונית בדרגה גבוהה בקרב גברים בני 55 ומעלה. היו דיווחים גם על גברים שנטלו מינונים גבוהים יותר של פינסטריד (למשל 5 מ"ג) מהמינון שקבענו לנשירת שיער (1 מ"ג). זכור כי טיפול בהתקרחות עם פינסטריד הוא מחויבות לכל החיים וכי כל החיים פירושו זמן רב לגברים צעירים. עלינו לחשוב על הקבוצה הגדולה של גברים צעירים מכדי שיהיה להם מצב של ערמונית להשתמש בתרופה זו לנשירת שיער, ולא רק על תסמינים הנגרמים על ידי BPH. בהתחשב במספר העצום של מוצרים המקדמים פתרונות נשירת שיער לגברים עם נשירת שיער, ניתן להבין כי יש המפקפקים ביעילות הפינסטריד. השאלה האם יש להמליץ למטופלים ליטול פרופסיה (פינסטריד, 1 מ"ג) לטיפול בנשירת שיער לא התייחסה במאמר עצמו ב- NEJM, אלא בדיון מערכת בכתב העת Journal of the National Cancer Institute (JNCI) התכתבות גיליון ה- NEJM באוקטובר 2003.
C. חציון אחוז שינוי מקו הבסיס בקרקפת וב- DHT בעור בהתאם למינון הפינסטריד. ההשפעה של 1-5 מ"ג פינסטריד, שמובילה לשינויים שווים יותר ב- DHT ובטסטוסטרון בסרום, מתעלמת במידה ניכרת (ראו גם:
נשירת שיער אצל גברים היא מצב שכיח בו השיער בקרקפת מתדלדל. זה מוביל לקו שיער נסוג ולכתם קירח על קצה הראש. גברים עשויים להבחין בכך בשלב מוקדם, אך זה יכול לקחת שנים או אפילו עשרות שנים עד להתפתחות קרחת מוחלטת.
מחקר לאחר מחקר של אלפי אנשים גברים לאורך תקופה של חמש שנים הראו כי פרופסיה מאטה לא רק את תהליך נשירת השיער אלא גם יכול לעזור לצמוח מחדש את השיער שמישהו איבד
למעשה, מחקר קליני הראה כי התקדמות נשירת השיער הופסקה בשנת 86 % מהמשתתפים. בדרך זו, השימוש בפרופסיה אצל גברים אלה הואט ואף עצר את נשירת השיער שלהם.